ponedeljek, 6. junij 2011

življenje je lepo

Marsikdo se v mojem prelepem kraju s tem ne bi strinjal.Večina ljudi misli,da nam je življenje dano za trpljenje,čeprav imajo deloma prav;vendar tega ne gledajo s prave strani. Slabi dogodki in trenutki so nam poslani z določenim namenom.Z namenom,da se iz njih nekaj naučimo,sprejmimo jih kot darilo in ne kot kazen.Toda lažje je misliti negativno in se smiliti samemu sebi.S trpljenjem se pride do razsvetljenja,sam Jezus je to prestajal.Njega občudujem,občudujem zato,ker zaradi vsega hudega kar se mu je dogajalo,nikoli ni nikogar obsojal. Mi pa hitimo iskat krivca zunaj sebe.In to zadošča. Vendar to ni resnica,to je iluzija!Resnica je ta,da krivec ni izven nas,temveč v nas.Mi sami dajemo negativni pečat dogodku.
Vedeti moramo,da nam je poslano tisto kar tisti trenutek potrebujemo in kar je najbolje za nas,pa naj se nam zdi še tako tragično.Osvojiti moramo lekcijo.Toda lažje nam je tarnati in obsojati. Kmalu nas doleti naslednja lekcija in naslednja in še naslednja. Ponavljamo vedno ene in iste napake in še dalje tarnamo kako nam gre vse narobe. Seveda,če prve lekcije nismo osvojili,ne moremo dalje na drugo.
Sprejeti moramo dejstvo,da nič v življenju ni ne dobro ne slabo. Življenje samo je! Enostavno,kajne? In hkrati čudno,ker ni zapleteno.To namreč mi hočemo.Zakomplicirati življenje do maksimuma.
Ne iščimo izven nas,iščimo v nas! Umaknimo se za nekaj trenutkov v miren kotiček,globoko vdihnimo in se zazrimo vase. V svojem srcu bomo našli vse zaklade,ki jih iščemo nekje tam zunaj.
Ob notranjem miru bomo našli vse odgovore,srečo in nenazadnje resnico.Začnimo jutrišnji dan drugače,z lepo mislijo,z nasmeškom ali pa le z globokim vdihom. Opazujmo majhne otroke in živali in se od njih  učimo sproščenosti,neobremenjenosti in nenarejenosti.
Zara ravno sedaj leži na hrbtu z vsemi štirimi tačkami od sebe in gotovo sanja lepe sanje,saj taka sproščenost ne dovoljuje nočnih mor.Zdaj jo bom poskusila posnemati in sem prepričana,da bom tudi jaz sanjala lepe sanje,ki bodo uvod v lepo in drugačno jutro.

Ni komentarjev:

Objavite komentar